Romania Muncitoare - Aprilie 2015

                          Munca si unitate, lupta pentru dreptate!
    ROMANIA  MUNCITOARE
Redactor sef: DANIEL  DEDIU. Telefon:0749.552.578    
Publicatie a miscarii socialiste si muncitoresti, editata de Asociatia Romania Muncitoare  - Nr.230 din Aprilie 2015

 NU  VOI  TRADA  NICIODATA  POPORUL   DIN  CARE  PROVIN !
   Deoarece foarte multi colegi de scoala de ofiteri si multi asa zisi prieteni ma sfatuiesc sa ma las de politica, acum m-am decis sa le dau un raspuns.M-am nascut la 22 aprilie 1943 in com. N. Balcescu(azi Alex. Odobescu), jud. Calarasi, provin dintr-o familie de invatatori. Am fost la parinti cinci copii, iar singura noastra avere a fost o casa si acesta provenita dintr-o mostenire din partea bunicii dupa mama. Mama mea, din Calarasi a mai avut opt frati, iar tatal ei a murit intr-un accident de cale ferata unde lucra. Tatal meu, din com.Corod, jud. Galati, a mai avut doua surori si un frate pe nume Mitica pe care rusii l-au luat prizonier din Gara Tecuci in 1944 si care nu s-a mai intors niciodata.Bunicul din partea tatalui meu a murit pe front la Marasesti in 1916.
   Cu alte cuvinte, parintii mei nu au avut o viata imbelsugata, iar munca le-a fost singura posibilitate de a-si intretine existenta.
   Dupa ce am absolvit sapte clase am dat examen la Liceul N. Balcesu din Calarasi, dar nu am reusit, deoarece liceul era foarte bun, se intra cu note mari, iar eu aveam multe goluri la gramatica, profesoara mea fiind numai cu liceul si am auzit ca fusese corijenta la Limba Romana. Tatal meu m-a inscris la liceu, la fara frecventa, iar ca sa am adeverinta din campul muncii m-am angajat la C.A.P. In clasa a XI-a am trecut la seral pentru a avea posibilitatea sa ma pregatesc mai bine, caci urma sa sustin examenul de maturitate(bacalaureatul de azi). Cat am fost la seral, sase luni am lucrat la serviciul tehnic la Autobaza de Transport Calarasi. Nu am avut salariu, ci am beneficiat de o adeverinta ca lucrez si care mi se cerea la liceu. Deci pentru o adeverinta am fost exploatat, desi era socialismul in floare.
   Dupa terminarea liceului am dat examen la Facultatea de Electrotehnica, avand inclinatie pentru constructia de aparate de radio, dar dupa lucrarea scrisa mi-am luat dosarul si m-am angajat ca profesor suplinitor de matematica si fizica in satul Alex. Odobescu. Aici, seful de post m-a rugat sa-l meditez la matematica, caci era la seral in clasa a VII-a si spunea ca ii este rusine de tarani cand iese la tabla si nu se descurca. Plt. Visan a invatat matematica de la mine, dar m-a si convins sa ma inscriu la scoala de ofiteri de militie unde se faceau si trei ani de facultate de drept.
   La terminarea scolii de ofiteri in 1965 am fost repartizat la Militia raionala Panciu, unde eram seful circulatiei si inspector la postruile de militie.In 1972 am fost numit seful Biroului Cercetari Penale la Militia Panciui, iar in 1978 am fost promovat seful Militiei Oras Adjud. In 1986, datorita rezultatelor bune am ajuns seful Sectiei 13 Militie din Bucuresti, iar dupa 1990 am lucrat la Directia Judiciara.In 1992, cu dl Col. Voicu Viorel am infiintat Corpul de Control din I.G.P. Am strabatut peste 35 de Inspecvtorate Judetene de Politie unde am controlat activitatea politistilor, dar mai ales I-am pus sa reia munca de specialitate si sa lucreze in dosarele cu autori cunoscuti sau necunoscuti.
     Din punct de vedere politic, am fost secretar de UTC  si apoi secretar PCR la Militia Panciu, iar la Adjud am fost membru in Biroul orasenesc PCR, permanent raspunzand de 15 organizatii de partid si de intreprinderi. Relatia mea cu oameni de conducere din PCR nu a fost buna, deoarece nu am acceptat ca persoanele cu functii sa faca abuzuri sau sa incalce legile. Pentru persoanele cu functii am cerut aviz de la partid pentru cercetare si trimitere in judecata.In doua cazuri pentru cercetarea unor persoane cu functii, am fost nevoit sa-i sacriu lui N. Ceausescu pentru a scapa de avalansa de urmariri, de ascultari de telefoane si alte sicanii securiste.
   In 22 decembrie 1989, dupa alungarea lui N. Ceausescu de la CC al PCR, la rugamintea unor locuitori din zona de responsabilitate am trimis la TVR peste 300 de persoane si circa 60 de autovehicule pentru ca armata sa nu faca noi victime.
   Prtovenind din mediu didactic mereu am fost un impaciuitorist, pe cei fara de serviciu Ii-am ajutat sa se angajeze in munca. Pe multe familii aflate in dstramare le-am ajutat sa intre in normalitate pentru a-si creste si educa copii.
    Lucrurile au fost mai complicate, dar in mare cred ca am reusit sa lamuresc cititori ce fel de om afost. Si nu m-am schimbat. Cum sa ma schimb, cand vad ca dupa 1989, s-au distrus fabricile, agricultura, cercetarea, sistemul de sanatate…Circa 10% dintre romani nu mai pot de bine, huzuresc, locuiesc in vile somptuase si se plimba cu masini de lux prin lumera larga, iar 90% din confratii mei abia isi castiga existenta de azi pe maine. Peste 3 milioane de romani lucreaza peste hotare unde strainii isi bat joc de ei. Multe familii se destrama, copiii raman pe drumuri, somerii nu gasesc de lucru, iar statul nu face nimic pentru a redresa situatia. Economia de piata libera nu insemna ca statul sa nu intervina pentru stoparea coruptiei, crearea de noi locuri de munca. Se vand padurile, pamantul, se restituie averi inchipuite si asta pe seama celor care muncesc. Arendasii de pamant incaseaza ajutoarele europene, iar taranilor le dau cateva duble de gri sau de porumb. Banul vorberste cand vrei sa rezolvi o situatie. Cine nu are ban, se spue ca este prost.
   In acesta situatie de inechitate sociala, cineva trebuie sa deschida ochii poporului care este mintit in campaniile electorale.O parte dintre posturile de televiziune au tabarat pe bietul roman care nu stie ce sa mai faca. Iar prosteala si exploatarea romanilor pleaca de la marile imperii care nu se mai satura de subjugat popoarele. Marile imperii, FMI, NATO si U.E. actioneaza de multe ori agresiv impotriva popoarelor. Capitalul strain l-a sugrumat pe cel autohton. Cand eram cu rusii, noi le dadeam grau, iar ei ne luau secara. Acum, noi i-am cerut lui Angela Merckel sa ne dea datoria de 16 miliarde de euro pe graul si potrolul luat de Hitler, iar Domna de Fier, cu ajutorul lui Basescu, ne-a dat un presedinte din minoritatea germana ca sa ne stupe gura. Si atunci, nu trebuie sa ne unim sa  ne aparam munca, resursele naturale si liberatea nationala ? Iata de ce m-am angajat sa fac politica in favoarea poporuluiu meu care m-a tint in scoli, in facultate si mi-a sigurat un loc de munca sigur. Unii colegi de scoala de ofiterei sau multi militari pensioari imi spun sa-i lasam pe romani sa sufere pentru faptul ca in 1989 au iesit in strada ca sa-l rastoarne pe Ceausescu. Acestia uita ca la pregatirea militara am invatat despre metodele de diversiune prin care se dau lovituri de stat. Bine, bine, poporul a fost prostit in decembrie 1989, dar noi cei ce provenim din popor si am invatat atata carte, si noi am fost prostiti?
   Pe aceasta cale, fac apel la confratii nostrii romani sa ne unim, sa ne eliberam si sa construim, o noua Tara, libera si independenta. Va chemam pe toti sa veniti in Partidul Muncii si Solidaritatii(PMS), iar dupa aceia daca burghezia proletariatului ne va permite, sa constituim si Uniunea Comunistilor Romani(UCR). Deci, VENITI  CU  NOI !   DANIEL  DEDIU

 VIRGIL  ZBAGANU, UN  EROU  AL  CLASEI  MUNCITOARE
Ultimual  dialog  dintre  Virgil  Zbaganu  si  Daniel  Dediu  inainte  ca Virgil  Zbaganu  sa  plece  in  zona  Panciu, Adjud, Onesti, Targu Ocna pentru strangerea de adeziuni pentru inregistrarea Partidului Comunist – Romania.
                    18 august 1992 orele 18,30-Bucuresti.
Zbaganu V.:-Domnule Dediu, merge greu strangerea de semnaturi pentru inregistrarea Partidului Comunist. Dvs.ati reusit sa adunati 50 de adeziuni, iar eu am reusit sa adun numai 3… Cred ca numai daca mor eu, in Romania se v-a permite inregistrarea unui Partid Comunist…
Dediu D.; - Ce vorba este asta ?!…Am inceput o treaba si trebuie dusa pana la capat… Stiti ca eu sunt politist si nu ma pot implica mai mult… Si asa nu trebuia sa adun adeziuni, caci daca ma afla sefii, voi ramane fara serviciu…Trebuie sa conduceti activitatea inceputa, caci sunteti tanar, sunteti inginer, nu ati fost membru P.C.R. si aveti toate sansele sa reusiti…
Zbaganu V.:- Stiu, dar am glumit…Totusi, daca o fi sa moara unul dintre noi doi, cel care v-a ramane trebuie sa continuie activitatea de inregistrare a unui nou Partid Comunist…
Dediu D.:-Nu asa trebuie sa punem problema, caci sunteti tanar si aveti toate perspectivele sa reusiti, fara probleme…Poftim adresele si telefoanele lui Socaci Nicolae, fost primar la Panciu, a lui Lepadatu Nicolae, fost primar la Adjud si a lui Craciun Nicolae din Targu Ocna, fost sef contabil la Cooperativa Mestesugareasca din Adjud…I-am sunat si va vor ajuta sa adunati peste 251 de adeziuni necesare inregistrarii Partidului Comunist…Cand ajungeti la fiecare, sa ma sunati sa mai discut si eu cu ei inca odata ca sa va dea tot  sprijinul…Uitati si niste bani, ca sa aveti pentru drum, caci nu aveti serviciu…
Zbaganu V.:-Mai dau niste meditatii, dar aveti dreptate ca nu prea am bani.Oricum, va multumesc foarte mult si ne mai auzim la telefon…
Dediu D.: Drum bun si… succes!…
21 august 1992 orele 23,30 -Dediu Daniel, primeste un  telefon de la:
Craciun Nicolae: - Buna seara…Domnule colonel, l-ati trimis pe Zbaganu sa-l ajut cu strangerea de adeziuni… L-am lasat in masina si  m-am dus sa anunt un om ca sotia nu-i vine acasa in acea seara… Cand m-am intors la masina, Zbaganu nu mai era, dar mi-a lasat o carte de vizita pe bordul masinii… M-am dus la paznicul de la un Depozitul de cherestea de vizavi de masina si l-am intrebat daca nu l-a vazut, iar acesta mi-a spus ca parca a vazut ca trenul a lovit ceva, dar  a crezut ca este un caine…Am cautat pe calea ferata si l-am gasit pe Zbaganu cam la 100 de metri de bariera, mort si lovit de tren… Acum ce fac?…
Dediu D.:Mergeti urgent si anuntati politia, iar maine sosesc si eu sa vedem ce s-a intamplat…
NOTA: Asa a sfarsit Virgil Zbaganu, primul roman care nu a fost membru P.C.R., dar a luat initiativa de reinfiintare a unui nou Partid Comunist in Romania, dupa decembrie 1989. Cu Zbaganu Virgil intocmisem Statutul si Programul Partidului Comunist, Instrctiunile de constituirea partidului si Hotararea nr.1 a Comitetului National de Initiativa.
   Mai mult ca sigur, daca nu se intampla moartea “misterioasa” a lui Virgil Zbaganu, atunci se inregistra un nou Partid Comunist, iar soarta romanilor si a Romaniei ar fi fost alta, si sper mai buna…De la disparitia lui Virgil Zbaganu, juramantul sau ma tot urmareste si trebuie  sa ma zbat sa constitui un nou Partid Comunist si am ales denumirea de Uniunea Comunistilor Romani, caci P.C.R. a fost omorat, dupa cum spunea Virgil, odata cu Nicolae Ceausescu. A incercat Gheorghita Zbaganu, fratele lui Virgil, sa inregistreze Partidul Comunist – Romania al lui Virgil Zbaganu, dar Tribunalul Bucuresti a respins actiunea.
NATA:-Pe 21.08.1968, Cehoslovacia a fost invadata de Trupele Tratatului de la Varsovia, dar Romania nu a participat la acest act. N. Ceausescu intr-un discurs istoric, a condamnat actiunea URSS si a celorlalte tari socialiste. Oare Virgil Zbaganu s-a sinucis in aceasta zi cand N. Ceausescu a tinut magistrala cuvantare de la balconul CC al PCR, pentru a marca acest eveniment? Pacat ca Virgil nu mai este printre noi…
 -Romani, sa ne unim sub Drapelul Tricolor, spre binele nostru si al  Tarii !    DANIEL  DEDIU

RAZBUNAREA  LUI  NICOLAE  CEAUSESCU ?
    In ziua de 30 martie 2015 am aflat de la televizor ca Sergiu Lucinschi fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi a fost arestat pentru santaj si trafic de influenta fiind in anturaj cu Radu Pricopie ginerele fostului presedinte al Romaniei Traian Basescu. Din spusele lui Vladimir Voronin, presedintele Partidului Comunistilor din Republica Moldova, care in decembrie 1989 era ministru de interne al RSS Moldoveneasca, in dupa amiaza zilei de 22 decembrie 1989, dupa ce Nicolae Ceausescu cu sotia au plecat cu elicoperul de la CC al PCR, au poposit la Snagov unde i-a lasat de Emil Bobu si Manea Manescu, dupa care s-au dus la Galati. De la Galati, Nicolae Ceausescu i-a dat telefon lui Petru Lucinschi, care era presedintele RSS Moldoveneasca, cerandu-i sa-i permita sa mearga cu elicoperul la Chisinau. Petru Lucinschi i-a spus lui N. Ceausescu ca o sa-l intrebe pe Mihail Gorbaciov daca permite acest lucru. Petru Lucinschi l-a sunat pe Mihail Gorbaciov si i-a cerut sa i se perimta lui N. Ceausescu sa vina la Chisinau, dar Gorbaciov nu a permis acest lucru. Dupa discutia cu Gorbaciov, Petru Lucinschi l-a sunat pe N. Ceausescu si i-a spus ca Gorbaciov nu-i permite sa mearga la Chisinau, iar daca va face acest lucru Armata a 14-a va deschide focul asupra elicoperului. De la Galti, N. Ceausescu a mers la Targoviste la Otelaria din inox, dar muncitorii l-au pus pe fuga, desi  inca era Presedintele R.S.Romania si Secretar General al P.C.R.
    Astazi, aflam ca Sergiu Lucinschi fiul lui Petru Lucinschi este arestat in Romania pentru incalcarea legilor, iar muncitorii de la Otelaria de la Targoviste au ramas pe drumuri, deoarece acest combinat s-a desfiintat de…rusi.
    Petru Lucinschi, atunci cand a fost presedintele Republicii Moldova, nu a actionat in nici un fel pentru unirea Basarbiei cu Patria mama Romania, dar fiul sau “s-a unit” cu ginerele lui Basescu pentru a se deda la comiterea de infractiuni.
    Sa aibe Nicolae Ceausescu influente malefice si dupa moarte ?… Daca “cerceteaza” amanuntit lucrurile ce se intampla, Patriarhul Daniel, poate mai adauga in Calendarul ortodox un sfant: NICOLAE  CEAUSESCU !…