Istoria României la Târgul de Carte de la Havana

Istoria României la Târgul de Carte de la Havana

Volumul „România în Războiul pentru Unitațe Naționala - 1916-1919”, care conține o parte importantă a istoriei noastre, urmează sa fie prezentat în februarie anul viitor la prestigiosul Târg de Carte ce se va desfășura în Capitala Cubei.

Autori sunt diplomatul și academicianul Dumitru Preda, pana anul trecut Ambasador al tarii noastre la Havana și colonelul Costică Prodan, din cadrul Institutului de Istorie al Armatei.

Lucrarea, publicată în Cuba de către Editura pentru Științe Sociale în colaborare cu Editura Militară din București, este rezultatul Acordului de Cooperare Culturală între cele două țări, semnat în decembrie 2015.

Totodată, domnul Preda intenționează să își dedice activitatea și unui prim volum asupra relațiilor diplomatice dintre București și Havana, mai întâi tratând perioada dintre 1959-1965.

Dumitru Preda a fost timp de mulți ani Ambasadorul României în Cuba și se numără printre principalii promotori ai acordului bilateral de cooperare semnat cu ocazia sărbătoririi a 55 de ani de relații diplomatice neîntrerupte.
Ciprian Dorel POP