Din inguste prejudecati politice!

Din inguste prejudecati politice!

 

Prin anii 1985 – 1986, au inceput lucrarile la un important obiectiv strategic national si anume: linia de cale ferata Vaalcele – Ramnicu Valcea, tronson de cale ferata ce ar fi urmat sa scurteze distanta intre Bucuresti si Ramnicu Valcea cu aproximativ 100 km, o lucrare deosebit de grea, data fiind configuratie reliefului zonei (deluri, vai, rauri).

 

La amenanjarea acestui tronson feroviar au fost aduse utilaje mecanice moderne si un numar mare de muncitori specialisti si militari. Au fost strapunse cateva tuneluri, doua mari viaducte, poduri si numeroase podete. Au fost construite pana si cladirile statiilor, la sfarsitul anului 1989 lucrarile fiind efectuate in proportie de 80%.

 

Dar, in primavara anului 1990, lucrarile la acest important obiectiv au fost sistate, santierul desfiintat, unele utilaje au fost , fie furate, fie distruse. Au fost furate pana si unele segmente de sina ferata si vadute la fier vechi.

 

Tot acest jaf de proportii poarta pecetea...ingustelor prejudecati politice, anume sa fie distruse cat mai multe din realizarile acestui popor din perioada socialismului.

 

In cei peste 25 de ani care s-au scurs de atunci, au existat unele timide incercari de reluare a lucrarilor la nivel judetean, dar, din nefericire, fara niciun rezultat.

 

GREU SA CONSTRUIETESTI, USOR SA DISTRUGI!

 

Articol de Gheorghe Dumitru